Op Moederdag zondag 8 mei zetten we alle mama's en plusmama's graag in de bloemetjes, letterlijk. 'Moederdag is een echte bloemendag en ook dit jaar zorgen alle floristen voor de allermooiste producten', zegt Nicolas van Vliet
secretaris, Kon. Unie van de Floristen van België.

'Verse boeketten en prachtige bloemstukken zullen ervoor zorgen dat alle mama's verwend worden. Moederdag is een topdag in de sector en veroorzaakt voor zowel kwekers, groothandels en floristen een belangrijke stijging in de vraag naar kwalitatieve producten.

We mogen niet ontkennen dat het voorjaar van 2022 geen normaal voorjaar was. Onze sector behoort bij de meest creatieve en innovatieve sectoren. Steeds opnieuw vinden ze zichzelf uit tijdens deze bijzondere periode.

Speciale acties, nieuwe trends in boeketten, duurzame producten zoals o.a. droogbloemen en lokale bloemen, steeds weer zijn er leuke nieuwe producten te vinden bij de bloemenzaak.

Het boeket bevat vandaag een maximum aan lokale bloemen wat de ecologische voetprint tot een minimum beperkt. De Belgische florist is meer en meer aan het verduurzamen en daar zijn we als federatie heel fier op.

De Belgische snijbloemen- en plantenkwekers zijn goed op weg om binnen enkele jaren CO2 neutraal te produceren. De ecologische teelt is al jaren gangbaar binnen onze sector.

Het aanbod aan lokale bloemen is zoals voorgaande jaren zeer groot en van uiterst goede kwaliteit. De weersomstandigheden waren perfect om mooie, kwaliteitsvolle producten te kweken.

De prijszetting is zoals vorige jaren d.w.z. prachtige boeketten aan een correcte prijs en voor ieders budget. U kunt rekenen op de creativiteit van uw bloemist om een mooie glimlach te toveren op het gezicht van jouw (plus)mama.'  Foto JP/Mika/N.